Läkarintyg för alkolås - Södra Stockholm

 

Kontakta oss när du vill ansöka om villkorat körkort med alkolås.

 

Vi hjälper dig hela vägen.

Ansöka om alkolås

2700 kr

 

Den som får sitt körkort indraget efter rattfylleri kan ansöka om körkort med villkor om alkolås. Det blir allt vanligare att ansöka om alkolås. Under villkorstiden är det mycket för dig att hålla reda på, men vi hjälper dig hela vägen. Du kan endast ansöka om alkolås om orsaken till återkallelsen är rattfylleri/grovt rattfylleri (alkohol). Börja med att läsa igenom denna information från Transportstyrelsen: villkor alkolås. Ansök och beställ blanketter via denna länk: ansökan alkolås. Vi kan även hjälpa dig med detta. Vår mottagning finns i Gubbängen, södra Stockholm.

Läs mer om vad vi erbjuder nedan!

Läkarbesök och provtagning

Boka in en tid till oss. Tag med dig ID samt återkallelsebeslut / underrättelse till besöket.

Blanketterna består av två delar:

Del 1 är en Viljeförklaring som du själv ska skriva under och skicka in till Transportstyrelsen.

Del 2 är läkarintyget som ska fyllas i. Vi har egna blanketter för läkarintyget. 

Hos läkaren får du svara på lite frågor och det görs en synundersökning. Vi går igenom ditt ärende och lämnar ut all den information som du kommer att behöva. Vi lämnar ut uppgifter till godkända installatörer och tillverkare som du ska kontakta. Om din villkorstid blir 2 år, går vi även igenom rutinerna för de uppföljande proverna och läkarintygen.

Vi rekommenderar att man är återhållsam med alkohol veckorna innan besöket. Proverna visar hur din alkoholkonsumtion har sett ut de senaste 3-4 veckorna. Förhöjda värden gör att ansökan inte godkänns av Transportstyrelsen.

Vid ansökan krävs ett blodprov avseende alkoholkonsumtionen samt ett drogtest i urin. 

Urinprovet får du lämna hos oss vid besöket, blodprovet kommer du att få göra vid ett laboratorium, direkt efter besöket om det passar dig.

Installation av alkolås

När du får ditt beslut ska du vända dig till en auktoriserad verkstad tex Alkolåscenter eller Nordic Auto El som vi samarbetar med.  De kommer att hjälpa dig med allt som rör montering av alkolås, det finns olika priserbjudanden och betallösningar.

De verkstäder som vi samarbetar med finns i Kista, Södertälje och på Södermalm i Stockholm. Andra verkstäder som erbjuder tjänsten finns bl.a. i Haninge, Järfälla, Huddinge, Segeltorp, Handen, Hägersten, Norrtälje och i Täby.  

Andra orter exempelvis Nyköping, Norrköping, Linköping, Uppsala, Enköping och Örebro.

Du behöver installera alkolåset inom 4 veckor från villkorstidens början och du får börja köra när det nya körkortet är utfärdat och alkolåset monterat

Uppföljande prover och läkarintyg

under tiden med alkolås

Om din villkorstid är 1 år

Vanligtvis krävs inga uppföljande provtagningar.

Om din villkorstid är 2 år

När du får beslut om villkorat körkort ska du kontakta oss för att starta upp observationstid. Under de första 6 månaderna behöver du lämna 4 st blodprover för alkohol. Därefter följer läkarbesök för intygsskrivning.

Observation och läkarbesök

Efter några månader skickar Transportstyrelsen ut ytterligare ett beslut, då bokar du en tid för att starta upp observation med 4 nya alkoholprover under 12 mån, följt av nytt läkarbesök. Detta måste göras klart innan du kan få tillbaka ditt ordinarie körkort.

Priser

Läkarintyg för ansökan om alkolås

 • Provtagningar

  1200 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  2700 kr

Första 6 månaderna

 • (om din villkorstid är 2 år) Uppföljande blodprover i 6 mån, därefter läkarbesök med intyg.

 • 4 st prover (4 ggr)

  1000 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  5500 kr

Sista 12 månaderna

 • (Villkorstid 2 år) Uppföljande blodprover i 12 mån, därefter läkarbesök med intyg.

 • 4 st prover 1000 kr (4 ggr)

  1000 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  5500 kr