Läkarintyg och provtagningar
för alkohol och narkotika

För tillfället går det inte att boka tid till oss via onlinebokningen om du har fått ett föreläggande/beslut från Transportstyrelsen om att lämna prover under en s.k observationstid.

 

Vi har behövt sätta stopp för fler kunder med denna typ av ärende. Det kan även gälla kunder som haft ärende hos oss tidigare.

 

Om du är kund hos oss sedan tidigare och fått nytt beslut om att fortsätta lämna prover - kontakta oss på telefon eller mail.

 

Undantag gäller för dig som bokar tid för att få läkarintyg för alkolås (där provtagningar krävs) samt pågående alkolåsärenden där uppföljande prover ska lämnas - vänligen kontakta oss på telefon eller mail så hjälper vi dig att komma igång med provtagningarna.

Socialtjänst, advokatbyrå etc

Vi tar emot beställningar av alkohol och drogtester från Socialtjänst, advokatbyrå, HVB-hem etc.

Ring oss så berättar vi mer, eller skicka oss ett mail så översänder vi skriftlig information samt underlag för beställning etc.

Provtagningslaboratorier

 

Vi har avtal med Unilabs, Karolinska Universitetslaboratoriet samt Synlab, vilket innebär att det finns många olika provtagningslaboratorier att välja mellan.

De flesta laboratorier finns på vårdcentraler och sjukhus i Stockholms län.

Övervakade drogtester i urin kan man endast lämna på vissa avsedda laboratorier i Stockholm och i Uppsala.

Blodprover (alkohol) kan man lämna i Uppsala, Katrineholm, Nyköping, Eskilstuna, Norrköping, Göteborg, Lidköping, Falköping och Malmö.

 

Vi skickar elektroniska remisser i första hand, men vissa laboratorier kräver fortfarande pappersremisser.