Lämna prover för körkort

Vi har haft ett litet uppehåll vad gäller att ta emot nya kunder i ärenden som gäller alkohol- och drogtester, men sedan en tid välkomnar vi nya kunder igen och det går jättebra att boka tid till oss i dessa ärenden.

 

Du kanske har ditt körkort eller körkortstillstånd indraget av Transportstyrelsen, ansökt om körkortstillstånd igen och nu fått ett brev hem, ett s.k föreläggande om att lämna läkarintyg och prover. Om ditt körkort varit återkallat p.g.a alkohol eller narkotikarelaterade orsaker så kräver Transportstyrelsen att prover ska lämnas, under en s.k observationstid. Detta behöver du göra innan själva läkarintyget kan utfärdas, så det är bra att starta igång så snart som möjligt.

 

I föreläggandet anger Transportstyrelsen ett datum för när läkarintyget senast ska skickas in. Observationstiden, som nästan alltid är minst 6 månader eller minst 12 månader, får inte kortas ner för att bli klar snabbare. Det är därför det är så viktigt att du inte väntar för länge med att starta upp ditt ärende, så att ditt läkarintyg kan skickas in i tid. Om du skulle vara försenad kan man ansöka om anstånd (dvs lite längre tid), och vi hjälper dig med detta.

 

Om du är ny kund bokar du tid till oss för ett uppstartsmöte, det är ett samtal där vi går igenom ditt körkortsärende, lämnar information och tar lite uppgifter från dig. Vi är måna om att allt ska bli rätt från början, så det är viktigt att du tar med dig ditt föreläggande/beslut. Om du av någon orsak inte har kvar det så kan vi beställa det från Transportstyrelsen inför mötet, uppge det för oss i så fall.

 

Körkortsärenden avseende alkohol- och narkotika pågår under en längre tid och vi har förstått från våra kunder att det kan kännas tungt och långdraget, särskilt i början. Men du vänjer dig snabbt och allt kommer att kännas mycket enklare efter ett tag. Tiden går fort!

 

Det är oftast mig, Therése, som du träffar på uppstartsmöten.

 

Här kan du läsa mer om provtagningar och läkarintyg för alkohol och narkotika

0
Feed