Varför är körkortsintyg så dyrt?

Svar: Läkarintyg för körkort är momsbelagda, de räknas inte in som sjukvård och bekostas inte av Landstinget. Går du till en vårdcentral eller annan läkare/vårdinrättning med landstingsavtal för hjälp med körkortsintyg kan priserna ligga lite lägre än hos oss. Det du betalar för när du söker privat är således all kostnad som krävs för att driva verksamheten med personal, specialistläkare, lokal, material och utrustning mm. Vi vill kunna erbjuda en så låg prisnivå som möjligt på våra intyg.

Hur kan man betala?

Svar: Du kan betala med Mastercard/Visa samt kontant. Inskrivna kunder som lämnar prover under en observationstid (som tex alkolåsärenden) betalar in till vårt plusgiro.

Bokning

Vad har ni för väntetider?

Svar: Väntetiden varierar och är olika beroende på vilken typ av intyg som du behöver. Just nu är våra väntetider korta och det går att få en tid inom de närmaste veckorna oavsett ärende.

Alkolås

Hur lång tid tar det att få ett godkänt beslut om villkor med alkolås?

Svar: Handläggningstiden på Transportstyrelsen brukar vara ca 2 veckor, från det att intyget har skickats in från oss.  

Var ska jag vända mig för att få alkolåset monterat?

Svar: Verkstäderna finns runt om i Stockholm och även i andra delar av landet. När du kontaktar oss lämnar vi ut adress och direktnummer.

Vad kostar alkolås och vilka betalningsalternativ finns?

Svar: Det finns olika betallösningar med delbetalning av alkolåset, installation och service. Cirka 20 000 kr beroende på villkorstidens längd, vilken tillverkare och verkstad som du väljer. Kontakta oss för uppgifter. Övriga frågor om alkolås här: Transportstyrelsen svarar

Alkohol

Får jag inte dricka alkohol under villkorstiden / observationstiden?

Svar: Proverna avseende alkoholkonsumtionen visar förhöjda värden vid överkonsumtion av alkoholhaltiga drycker. Normal konsumtion ger inte förhöjda värden.

Läkemedel

Jag tar läkemedel och undrar om dessa påverkar drogtestet?

Svar: Berätta för oss vilka läkemedel du tar. Om medicinen innehåller substanser som ger positivt utslag på drogtestet ska du uppvisa läkemedelslista och journal från behandlande läkare. Samtliga positiva provsvar på screeninganlysen verifieras på lab och det tillkommer en extra kostnad som du måste betala, även om du har ordination. Om du ska lämna prover för amfetamin och samtidigt behandlas med Adhd-medicin som kan ge utslag - då måste vi även göra extra analys för att se att halterna motsvarar intag av medicinen.

Avvikande provsvar

Vad händer om jag lämnar positivt drogtest eller förhöjda värden på alkohol?

Svar: Vi gör då en bedömning av ditt ärende och ser vad som blir bäst för dig. Ansöker du om körkortstillstånd kan det vara bättre att avsluta ärendet och låta dig återkomma för att börja om, då är det viktigt att begära anstånd med intyget till Transportstyrelsen. Innehar du körkort och har villkor om provtagningar kan du inte börja om, samtliga provsvar måste redovisas. Vi kan rekommedera att du lämnar extraprover (extra kostnad tillkommer) eller förlänga din observationstid om det behövs.

Frånvaro under observationstiden

Jag reser mycket och kan inte alltid vara tillgänglig för provtagningar

Svar: Uppge för oss i förväg när du ska resa. Du kan uppvisa intyg till oss om det är så att du reser ofta i tjänsten. Om du frekvent uteblir eller avbokar/skjuter upp kallelser kan detta komma att redovisas i intyget, då Transportstyrelsen kräver detta.