Läkarintyg för alkolås

 Pris: 2700 kr 

Det blir allt vanligare att ansöka om alkolås. Den som får sitt körkort indraget efter rattfylleri kan ansöka om körkort med villkor om alkolås. Under villkorstiden är det mycket för dig att hålla reda på, men vi hjälper dig hela vägen. Du kan endast ansöka om alkolås om orsaken till återkallelsen är rattfylleri/grovt rattfylleri (alkohol). Vår mottagning finns i Gubbängen, södra Stockholm.

Läkarintyg för alkolås - läkarintyg alkolåsansökan - ansökan om alkolås - villkorat körkort alkolås - Driving Körkortsmottagning AB Stockholm

Vi hjälper dig med din ansökan om att få villkorat körkort med alkolås

Läkarbesök och provtagning

 

Börja med att läsa igenom denna information från Transportstyrelsen: villkor alkolås.

Ansök och beställ blanketter via denna länk: ansökan alkolås

 

Blanketterna består av två delar: Del 1 är en Viljeförklaring som du själv ska skriva under och skicka in till Transportstyrelsen. Del 2 är läkarintyget som ska fyllas i. Du behöver inte ta med dig del 2, vi har egna intyg som vi fyller i och skriver ut.

 

Boka in en tid till oss. Ring eller boka tid online.

 

Tag med dig ID samt återkallelsebeslut / underrättelse till besöket.

 

Hos läkaren får du svara på lite frågor och det görs en synundersökning. Vi går igenom ditt ärende och lämnar ut all den information som du kommer att behöva. Vi lämnar ut uppgifter till godkända alkolåsinstallatörer som du ska kontakta. Om din villkorstid blir 2 år går vi även igenom rutinerna för de uppföljande proverna och läkarintygen. 

 

Du ska få lämna ett blodprov avseende alkoholkonsumtionen samt ett drogtest i urin.  Urinprovet får du lämna hos oss vid besöket, blodprovet kommer du att få göra vid ett laboratorium, direkt efter besöket om det passar dig.

 

Vi rekommenderar att du är återhållsam med alkohol veckorna innan besöket. Proverna visar hur din alkoholkonsumtion har sett ut de senaste 3-4 veckorna. Vi hör av oss om provsvaren ligger förhöjt, vi kommer då att be dig lämna ett kompletterande prov efter ett antal veckor.

 

När provsvaren är klara skickar vi in läkarintyget till Transportstyrelsen.

Titta gärna på filmen om hur villkorat alkolås fungerar. Kom ihåg att installera alkolåset inom 4 veckor från villkorstidens början.

Kontakta oss igen

 

Inom ett par veckor bör du få ditt beslut från Transportstyrelsen. När du får beslutet ska du kontakta oss igen (om din villkorstid är 2 år). Din observationstid med provtagningar ska börja så snart som möjligt. Under de första 6 månaderna med villkorat alkolås behöver du lämna 4 st blodprover för alkohol. Därefter följer läkarbesök för intygsskrivning. Läkarintyget ska komma in det datum som står i beslutet och det är därför mycket viktigt att komma igång snabbt med provtagningarna.

 

Kontakta verkstad för installation av alkolås

 

Du kan nu även vända dig till en auktoriserad verkstad tex Alkolåscenter/Dialect Businesscenter eller Nordic Auto El som vi samarbetar med. De kommer att hjälpa dig med allt som rör montering och service av alkolås, det finns olika priserbjudanden och betallösningar. Du ska även göra en ansökan hos den tillverkare av alkolås som du väljer, t.ex. Dräger. Väljer du Alkolåscenter eller Nordic Auto El så kommer de att hjälpa dig med detta. Vill du skaffa ett alkolås från Dräger (som är det mest beprövade alkolåset) kan du läsa om det här: https://villkorat.draeger.com/

 

Du behöver installera alkolåset inom 4 veckor från villkorstidens början och du får börja köra när det nya körkortet är utfärdat och alkolåset monterat.

 

Nordic Auto El finns i Kista och Södertälje. Alkolåscenter finns på Södermalm i Stockholm.

 

Andra verkstäder som erbjuder tjänsten finns bl.a. i Haninge, Järfälla, Huddinge, Segeltorp, Handen, Hägersten, Norrtälje och i Täby. Verkstäder på andra orter finns exempelvis i Nyköping, Norrköping, Linköping, Uppsala, Enköping och Örebro.

Priser

Läkarintyg för ansökan om alkolås

 • Provtagningar

  1200 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  2700 kr

Första 6 månaderna

 • (om din villkorstid är 2 år) Uppföljande blodprover i 6 mån, därefter läkarbesök med intyg.

 • 4 st prover (4 ggr)

  1000 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  5500 kr

Sista 12 månaderna

 • (Villkorstid 2 år) Uppföljande blodprover i 12 mån, därefter läkarbesök med intyg.

 • 4 st prover 1000 kr (4 ggr)

  1000 kr

 • Läkarbesök / intyg

  1500 kr

 • Totalt

  5500 kr